Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


SV109965ΥΛΙΚΑ
για τη βάση
4 αβγά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder

για την κρέμα
1 morfat στο τενεκεδάκι
1 philadelphia light(200 gr.)
2 κρόκους αβγών
1 κούπα άχνη
λίγο κονιάκ

για το σιρόπι
4 κ.σ.νερό
3 κ.σ. νες καφέ

κακάο για να καλύψουμε την επιφάνεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
SV109912 SV109914
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού όταν τη βυθίσουμε στο κέικ.
SV109915
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
SV109931
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας καλά.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι για το βρέξιμο της βάσης.
SV109945
SV109946
Χωρίζουμε τη βάση μας σε 2 ή 3 πάτους(εγώ χωρίζω σε 3)
Βρέχουμε ελαφρά τον κάθε πάτο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
SV109947
SV109948
Απλώνουμε την αντίστοιχη ποσότητα της κρέμας στον κάθε πάτο.
SV109949
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά μας.
SV109950
Κοσκινίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο κακάο!
SV109952
Πριν το σερβίρουμε ,αφήνουμε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.
SV109960 

Για μένα μακράν το καλύτερο Tiramisu!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου